Lisans


Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi 3887 sayılı kanun ile Türkiye’nin üçüncü Ege Bölgesinin ilk fizyoterapi lisans eğitimi veren okulu olarak 3 Temmuz 1992 yılında kurulmuştur. 20.11.2021 tarihli Resmi Gazete kararı ile Türkiye’nin üçüncü, Ege Bölgesinin ilk “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi” olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Programın süresi 8 yarıyıl ve program dili Türkçe’dir. 

 

Kazanılan Derece

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Lisans

 

Kabul ve Kayıt Koşulları

Programa kayıt ve kabul için lise diploması ve merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavında programa giriş için belirlenen taban puanı almış olmak.

 

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Lise diploması, ulusal üniversite yerleştirme sınavında yeterli puan almak.
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması (dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler) Yüksek Öğretim Kurulu nun belirlemiş olduğu Yükseköğretim kurumlarinda önlisans ve lisans düzeyindeki programlar arasinda geçiş, çift anadal, yan dal ile kurumlar arasi kredi transferi yapilmasi esaslarina ilişkin yönetmelik kapsamında gerçekleştirilmektedir.

 

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Programdan mezun olabilmek için toplamda her yarıyılda en az 30 AKTS ve toplamda 240 AKTS karşılığı ders alınması ve 100lük not sistemi üzerinden en az 60 puan alınarak tüm derslerin başarı ile tamamlanması gerekmektedir.

 

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

Dokuz Eylül Üniversitesi 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesinde yer alan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi 1993 -1994 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlamıştır. Dünya standartlarında fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitim içeriği ile uyumlu olmayı hedefleyen programımızın amacı; yaşadığı toplumun sağlık problemlerine duyarlı, etik değerlere bağlı, hür ve bilimsel düşünceye değer veren, iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasını benimsemiş, yaşam boyu öğrenmeyi hedef edinen, araştırmacı, kanıta dayalı fizyoterapiyi klinik karar verme sürecinde kullanabilen, hareket ve fonksiyonun korunması ve geliştirilmesi amacıyla uygun fizyoterapi değerlendirmesini yapan, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile ilgili klinik tanıyı belirleyerek kişiye özgü tedavi programını planlayan ve uygulayabilen, toplum sağlığını geliştirmede fizyoterapi ve rehabilitasyonun her alanına özgü bilgi, beceri ve yeteneğe sahip fizyoterapistler yetiştirmektir. Eğitim programı teorik dersler ve teorik bilgilerin klinik çalışmalarla desteklendiği uygulamalı derslerden oluşmaktadır. İkinci ve üçüncü sınıf klinik yaz stajlarına ek olarak son sınıf klinik uygulama dersi kapsamında Fakültemiz tedavi hizmetini yürüttüğü anabilim dalları ve anlaşmalı dış merkezlerde eğitim uygulamalı olarak sürdürülmektedir. Program içerisinde yer alan bazı dersler, öğrencilere araştırma, raporlama ve topluluk karşısında sunum yapma becerisi kazandıracak şekilde düzenlenmiştir. Programda ortak zorunlu, zorunlu ve seçmeli dersler dahil her yarıyılda en az 30 AKTS ve toplamda en az 240 AKTS’lik ders yer alınmalıdır. Seçmeli dersler programın en az %25’ini oluşturur.

Lisans Bilgi Paketi TIKLAYINIZ.


Font Boyutunu Değiştir
Kontrast