“MUTLU EBEVEYN, MUTLU ÇOCUK İÇİN MESAFELERİ AŞIYORUZ.” Tübitak 4008 Projesi

Yayınlanma Tarihi: 06-12-2022

‘’MUTLU EBEVEYN, MUTLU ÇOCUK İÇİN MESAFELERİ AŞIYORUZ.’’

Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi olarak 30 yıllık bilimsel ve klinik deneyimli fizyoterapistleriyle birlikte evinizde egzersiz yapma fırsatı sunuyoruz. Kiraz Belediyesi ve Kiraz Kaymakamlığı iş birliğiyle özel gereksinimli çocuğu olan ebeveynlerin kas-iskelet sistem ağrılarını azaltmak ve yaşam kalitelerini artırarak daha mutlu ebeveyn ve mutlu çocukları hedeflediğimiz projemiz TUBİTAK tarafından desteklenmektedir.

Uzaktan tedavi yoluyla kişiye özel doğru duruşun öğretilmesi, kas kuvvetlendirme ve gevşeme egzersizlerinden oluşan video destekli rehabilitasyon programı ile yaşadığınız yorgunluk ve ağrıları azaltarak yaşam kalitenize katkı sağlamak istiyoruz. Vereceğimiz egzersiz ile çocuğunuza bakım verirken ağrılarınızın ve bakım yükünüzün azalmasını, yaşam kalitenizin ve gün içindeki performansınızın ise artmasını hedefliyoruz.

Ülkemizde özel gereksinimli çocuğu olan ebeveynlerde video destekli rehabilitasyon programı ilk kez uygulanacak olup bizler bu ilk deneyimde sizleri aramızda görmek isteriz.

Herhangi bir soru veya katkınız için iletişim bilgilerimizi aşağıda bulabilirseniz.

Proje Yürütücüsü

Doç. Dr. Yeşim SALIK ŞENGÜL